NIOSH FORUM

It is currently Sat Apr 28, 2007 7:15 pm

All times are UTC + 8:45 hours




Post new topic Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3
Author Message
 Post subject: Re: mintk tlg sgt!
PostPosted: Thu Feb 18, 2010 1:03 pm 
Offline

Joined: Sun Jan 17, 2010 1:55 pm
Posts: 5
allooo sume2x.... de guide untuk paper 4... huhu... bdak baru... wah3x...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: mintk tlg sgt!
PostPosted: Thu Feb 18, 2010 2:16 pm 
Offline

Joined: Mon Dec 07, 2009 4:34 pm
Posts: 3
Location: MERU, KLANG
Salam..
Kepada Farul...berkenaan soalan kau tuuu.. Pada pendapat aku..Kau tak bole guna perkataan SHO tuuu pasal belum register dgn JKKP lagiii.. Walaupun kau ambil exam SHO NIOSH dan lulus kau hanya "competence" dari NIOSH jee.. Tp yang ada dlm OSHA 1994 Seksyen 29 tuuu... SHO yang berdaftar dgn JKKP bermaksud tamat kursus SHO+lulus exam+3 tahun pengalaman atau 10 tahun pengalaman tp kena interview by JKKP laaa.... So, bila tak daftar dgn JKKP maka "luuu pikir laaa sendiri" :lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: mintk tlg sgt!
PostPosted: Thu Feb 18, 2010 2:25 pm 
Offline

Joined: Mon Dec 07, 2009 4:34 pm
Posts: 3
Location: MERU, KLANG
Salam...
Pada "matahari" laks kalau kau attend dan tamat kursus SHO serta kau tgk soalan WPA paper 4 mesti ada "kuasa imaginasi" tentang apa yang kau dah belajar... MAsa saya ambil semua paper 1,2,3 and 4 pun tak sangka semua lulus pasal study memang giler-giler laaa.. Siap pergi library shah alam tuuu... Cari ketenangan.... Susah memang susah beb... Batch saya under Programme Train & Place (Petrochemical) start class ada 25 org... Yang tamat kursus hanya 21 org dan dari 21 org yang AMBIL EXAM PASS semua PAPER 1,2,3 and 4 hanya 6 orang jeee..termasuklah saya.. Tp most of them fail paper 4... Coz, tak dapat jawap kebanyakkan soalan ORAL paper 4 laaa... :cry:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: mintk tlg sgt!
PostPosted: Thu Feb 18, 2010 2:44 pm 
Offline

Joined: Sun Jan 17, 2010 1:55 pm
Posts: 5
hua3x....sy baru start praktikal la awk.... x terlintas di ati n pkran sy nk ambik exam tu.... pengalaman x ckup lg da.... :mrgreen: huhuhu...percaya atau tidak sy disuruh oleh bos sy utk buat paper 4.... patut ke dier suruh sy wat paper 4?????? sedangkan dier yang nk exam....huhu... sakit kepala rase buat paper 4 nie....huhuh helep meeeeeee...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: mintk tlg sgt!
PostPosted: Thu Feb 18, 2010 3:30 pm 
Offline

Joined: Mon Dec 07, 2009 4:34 pm
Posts: 3
Location: MERU, KLANG
Salam...
Laaa.... untuk bos kauuu... rupanya.. Mati-mati laa aku fikir untuk kauu punya paper 4... Tak patutlah boss kau suruh kau buat paper 4.. Zalim-zalim..... Org lain yg pergi kursus,org lain nak exam kauu pulak yang kena.... Tak patut... tak patut... Nasib baik aku tak sent lagi contoh WPA paper 4 tuuu pada kau... Disebabkan bukan utk kau so, aku kena laaa "guaa fikir laaa sendiri" :roll: ..... Tungguuu..... :lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: mintk tlg sgt!
PostPosted: Thu Feb 18, 2010 3:34 pm 
Offline

Joined: Sun Jan 17, 2010 1:55 pm
Posts: 5
x de arah nk dituju nie... tlong gtau cm ner nk wat hua3x..... sakit otak nie.... hahahahahah x patut dier suruh sy kan.... huhu.... sy siap kene explain kt dier lg psl table HIRARC tu pe kes... hua3x.... kejam tol tragis tol idup sy nie
:cry:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: mintk tlg sgt!
PostPosted: Fri Feb 19, 2010 5:24 pm 
Offline

Joined: Tue Dec 16, 2008 9:23 pm
Posts: 1
Kepada matahariziraf;

Sy tumpang tlg kesian je lah tgk kat awak...bgtau bg boss awak.. "org lain nak jadi safety officer, ko nak jadi safety officer juga..orang lain blh buat sdn ko buat lah sendiri"...jgn nak menyusahkan orang lain...

Kpd matahariziraf juga, nasihat saya jgn buat report paper 4 utk orang lain.itu bukan sebahagian dari job scope awak..klu bos awak tu bising juga... report kat upper level management..biar dia kene hentam...dia tu mcm ulat dalam buah...merosakkan market value je...kejar nak competent tp x tahu mcm mana nak jadikan diri sebagai orang yg kompeten....klu dpt green book skali pun..tp x blh buat keje...x de makna..sy ckp nih berdasarkan kepada pengalaman org2 terdahulu.

klu awak nak tolong buat report tu juga..awak buat je lah sambil report paling banggang dalam dunia n then tunggu dia kene tembak masa presentation..hehehe

nih panduan buat report utk paper 4, buat seringkas yang mungkin TAPI syarat padat, smart dan jgn melalut yang bukan2, x payah nak attach benda yg patut sahaja...sbb klu melalut atau tebal sgt..buatkan mata pemeriksa penat,serabut, dan tunjukkan kelemahan awak...

****Tlg jgn nak ban statement nih..sbb inilah keadaan yang berlaku skrang..kita kene terima hakikat nya dan cuba baiki diri masing2*****


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: mintk tlg sgt!
PostPosted: Sat Feb 20, 2010 9:10 am 
Offline

Joined: Sun Jan 17, 2010 1:55 pm
Posts: 5
time kasih awk atas nasihat u.... tp ai tu sy dah bagitau kt up level p diorg ckp itu termasuk dalam scope awk jugak kan... awk buat jerrrr.... sy nak bantah2x almaklumlah sy nie budak praktikal jerrrr.... cakap nk tlg budak melayu tp tgk lah..... hua3x..... sy yang jadi mangsa..... hua3x tragis2x.... :cry:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: mintk tlg sgt!
PostPosted: Fri Mar 14, 2014 4:42 pm 
Offline

Joined: Mon Dec 19, 2011 12:21 pm
Posts: 6
matahariziraf wrote:
time kasih awk atas nasihat u.... tp ai tu sy dah bagitau kt up level p diorg ckp itu termasuk dalam scope awk jugak kan... awk buat jerrrr.... sy nak bantah2x almaklumlah sy nie budak praktikal jerrrr.... cakap nk tlg budak melayu tp tgk lah..... hua3x..... sy yang jadi mangsa..... hua3x tragis2x.... :cry:



Cik Matahariziraf, so macam mana dengan bos awak tu?
Dia sekarang dah lepas paper4 dan dah jadi SHO ke?
Dah bertahun dah nih.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

All times are UTC + 8:45 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group